Evenimentele Diecezei Romano-Catolice Oradea, 14-20 martie 2016

pasti_2016

1. Vizita la Vatican a episcopului romano-catolic Böcskei László, întâlnire cu Papa Francisc

Sâmbătă, 12 martie 2016, episcopul Böcskei László a participat la audiența generală jubiliară din Piața Sfântul Petru în Vatican. La sfârșitul evenimentului, ierarhul orădean a avut o scurtă întrevedere personală cu Papa Francisc. Sfântul Părinte s-a interesat cu privire la experiențele diecezane din Anul Sfânt al Milostivirii și a îndemnat la statornicie în credință și fapte bune. Ierarhul diecezei i-a înmânat Sfântului Părinte unele materiale redactate cu ocazia Anului Sfânt, și l-a asigurat de rugăciunile credincioșilor diecezei, în mod deosebit cu ocazia celei de a treia aniversări a alegerii sale ca succesor al Sfântului Petru (13 martie).

2. Zi de reculegere pentru personalul didactic

Sâmbătă, 19 martie 2016, de la orele 10.00 Centrul Pastoral Diecezan organizează o zi de reculegere pentru personalul didactic al diecezei. Tema zilei va fi: „Puterea transformatoare a milostivirii și a iubirii”. Evenimentul va avea loc la Centrul de Tineret Posticum din Oradea (Str. Teiului, 26). Moderatoarea întâlnirii este sora Bereczki Silvia SA.

3. Duminica Floriilor în Catedrală

Duminică, 20 martie 2016, liturghia solemnă de Florii în Catedrala episcopală va începe la orele 11.00 în fața Palatului Episcopal, cu binecuvântarea ramurilor. Celebrantul principal al liturghiei va fi Excelența Sa Episcopul Böcskei László.

4. Sfânta liturghie a Capitlului în Biserica din Cetate

În cea de a treia duminică a lunii, în data de 20 martie 2016, cu începere de la orele 16.00, membrii Capitlului Catedralei vor celebra o sfântă liturghie în Biserica romano-catolică din Oradea – Cetate, în trecut loc de pelerinaj al creștinilor din Bazinul Carpatin. În cadrul sfintei liturghii, membrii Capitlului împreună cu credincioșii vor rosti Vespera Solemnă.

5. Adorația Euharistică la Tinca și Sacalasău Nou

Conform vechii tradiții a Adorației Euharistice perpetue, reluată de curând în Dieceza de Oradea, credincioșii din Tinca, respectiv cei din Sacalasău Nou sunt invitați în cea de a treia duminică a lunii, în data de 20 martie 2016, să participe la Adorația Sfintei Euharistii organizată în bisericile lor.

Lasă un răspuns